Performans Değerlemesinin Amacı

Performans değerlemesi, ücret artışı, terfi, transfer, işten çıkarma gibi idari kararları vermek için yapılabileceği gibi performansı geliştirmek amacıyla da yapılabilmektedir.

25.11.2015 23:26:05
118
OKUNMA
Şükrü Turan Ergün
Aydın / Aydın
Dumlupınar Üniversitesi

Performans değerlemesi, ücret artışı, terfi, transfer, işten çıkarma gibi idari kararları vermek için yapılabileceği gibi performansı geliştirmek amacıyla da yapılabilmektedir. Personeli tanımak, başarılı ve başarısız personeli birbirinden ayırmak, personele geribildirim vermek, stratejik planların uygulanmasını izlemek, örgütel ve bireysel eğitim ihtiyaçlarını saptamak, örgütsel problemleri ortaya çıkarmak, personeli motive etmek, yöneticilerin kendilerini değerlemelerini sağlamak, yönetim ile personel arasındaki ilişkileri iyileştirmek ve insan kaynakları işlevleriyle ilgili eksiklikleri ortaya çıkarmak amaçlarıyla da performans değerleme yapılabilir. Bunlar personeli ve performanslarını geliştirme amacına hizmet edecektir.

 

Kaynakça: Anadolu Üniversitesi Yayınları, Anadolu Üniversitesi Yayını No: 1747, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 902, Eskişehir, 2009, ss.165

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER


YORUMLAR